Verhuizing Bosch Beest

14 Jul 2017

Het Bosch Beest is afgelopen week verhuisd van het Wilhelminaplein in ’s-Hertogenbosch naar zijn definitieve plek: de tuin van het Mövenpick Hotel, naast de A2. Het imposante beeld van 12 meter hoog werd in 2015 en 2016 in het kader van het Boschjaar door ruim 350 Bosschenaren gesmeed in Piet’s Fabriek. Wederom hebben de jongeren van Stichting Opis, die ook betrokken waren bij de bouw, geholpen bij de verplaatsing van de enorme uil.

 

 

Bosch Beest: een geslaagd project

Jaren geleden ontstond bij Paul van Dongen, kunstenaar en drijvende kracht achter Piet’s Fabriek en stadssmederij van Stichting Opis, het idee voor een groot gezamenlijk kunstwerk; gemaakt door ambachtslieden en inwoners van de stad 's-Hertogenbosch en in combinatie met jongeren van Stichting Opis. Jongeren die een grote afstand hebben op de werkende maatschappij.

“Het maakproces heeft wat mij betreft een mooie bijdrage geleverd aan de sociale cohesie in de stad” aldus Paul”. “Diverse mensen uit verschillende lagen van de bevolking hebben gedurende 2016 met elkaar kennis gemaakt. We hebben mensen bij kunst kunnen betrekken die er normaal niet naar omkijken. We hebben, samen met oude vaklieden, vele jongeren het geheim van de smid bijgebracht en zo dichter bij de arbeidsmarkt gebracht. We hebben via workshops zeker 350 mensen uit de stad en omgeving een ambacht laten beleven.  En we hebben aan iedereen laten zien en bewezen dat je met ‘arbeidsgehandicapten’ een zeer groot professioneel kunstwerk kunt maken waar iedereen zich aan vergaapt. Dat alles is de echte winst van het Bosch Beest geweest”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto gemaakt door Marleen van Dongen

tijdens één van de vele workshops in 2015 & 2016

 

 

 

Beeld in harten gesloten

Tijdens het plaatsen van het beeld werd snel duidelijk dat de inwoners van ’s-Hertogenbosch het Bosch Beest een meerwaarde vinden voor de stad. Het beeld wordt door velen in hun hart gesloten. Dat was ook te zien aan alle emotie die loskwam voorafgaand aan de verhuizing. ‘Het Beest’ leeft en staat volop in de belangstelling. Alle mensen die mee gesmeed hebben, de vele vrijwilligers, de vaklieden, onze jongens, de leveranciers, scholen, de Bosschenaren. Iedereen voelde zich met hart en ziel betrokken. Het beeld is wat ons betreft een mooi voorbeeld hoe we samen tot grootse plannen kunnen komen. Die gedachte houden we graag vast.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Workshop smeden als teamuitje/ teambuilding. Zeer geslaagd!

January 11, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten

October 12, 2018

March 13, 2018

December 1, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • YouTube Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon

© 2018 by Piet's Fabriek

06-29008299   |   info@pietsfabriek.nl

  • YouTube - Black Circle
  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • Instagram - Black Circle