Over Piet's Fabriek

Dé smederij in

’s-Hertogenbosch voor het realiseren van grootse plannen.

Lassen, smeedwerk of houtbewerking...?! Dan bent u bij u aan het goede adres.

Piet's Fabriek: staat voor creatief, eenvoud, innovatief, sociaal en duurzaam.

 

Alles wat wij maken heeft en vertelt een verhaal. Het idee, de herkomst van de materialen en de mensen die het maken. Ons werk kent verschillende deelgebieden. Hier vindt je meer informatie.

Bovendien bent u bij Piet's Fabriek verzekerd van betrokken contact, hoogstaande kwaliteit en creatief inlevingsvermogen.

 

De werkplaats van Pietsfabriek is gevestigd in Den Bosch. Wij beschikken over de kennis, technologie en know how om met nagenoeg alle metalen te werken.

Sociaal ondernemerschap

Wij vinden het erg belangrijk dat de ambacht en het vakmanschap behouden blijft. Daarom leiden wij ook (jonge) mensen op en hebben we een nauwe samenwerking met Stichting Opis.

Workshop of cursus

Ook bieden we de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het was om een gezel te zijn in een echte smidse en zo de beginselen van het smeden te ervaren of om bijvoorbeeld je eigen kunstwerk te maken tijdens een lascursus. 

Super leuk en zeker de moeite waard!

Over Piet's Fabriek
 

Piet's Fabriek: staat voor creatief, eenvoud, innovatief, sociaal en duurzaam.

Alles wat wij maken heeft en vertelt een verhaal. Het idee, de herkomst van de materialen en/of de mensen die het maken. ​

Alles wat wij maken heeft en vertelt een verhaal. Het idee, de herkomst van de materialen en de mensen die het maken. Ons werk kent vier deelgebieden. Hieronder vind je meer informatie.

"...Mijn streven is om het onzichtbare zichtbaar te maken..."

Lees meer over de drijvende kracht achter Pietsfabriek; Paul van Dongen.

Wij vinden het erg belangrijk dat vakmanschap en kennis behouden blijft.

Naast dat wij, in samenwerking met Stichting Opis, nieuwe vakmensen opleiden kunt u ook zelf op onze werkplaats aan de slag. 

 

Het ontstaan van Piet's Fabriek

Piet van Dongen geboren in 1930 te zeeland (Nbr.) gestorven december 2012. Vader van 5 kinderen en 7 kleinkinderen, adjunct directeur en mede eigenaar van ‘’van Dongen Reizen’’. Hij is daar werkzaam gebleven tot 3 weken voor zijn dood. Op jonge leeftijd is hij doof geworden en lang geveld geweest door TBC. Op latere leeftijd kreeg hij er ook nog hartproblemen bij.

Dit alles heeft hem nooit belemmerd in wat dan ook. Voor alles was er wel een oplossing en zoals hij altijd zei ‘’arbeid zaligt de ziel” .

Lang voordat het hergebruik van materialen in de mode kwam, deden mij opa en vader hieraan. Vrachtwagens, die in de jaren dertig door de weeks werden gebruikt om vee te transporteren, werden in het weekend omgebouwd voor het personenvervoer.

De bussen die later werden aangeschaft, werden samengesteld en gerepareerd uit verschillenden donorbussen. Simpelweg, omdat er na de oorlog geen onderdelen en materialen voorradig waren.

 

Deze werkwijze heeft mijn vader tot de laatste dag van zijn werkende leven volgehouden. Hij verzamelde echt alles, het kon immers een keer van pas komen. Wat voor de meeste mensen rommel was, was voor hem goud. Altijd denkend wat hij van deze spullen kon maken ging het mee naar huis om daar opgeslagen te worden. Helaas, had hij te weinig tijd en te veel ideeën om deze materialen allemaal te gebruiken.

 Het is niet verwonderlijk dat zijn nazaten ook vol zitten met de zelfde creativiteit.
Uit respect voor zijn vakmanschap, creativiteit, visie en levenshouding heeft Paul “de werkplaats” naar zijn vader vernoemd.

Paul van Dongen & PieF Design

 

De gedachte en de daad.
De kunst en de zorg.

In PieF Design komen ze samen.

PieF Design is merk waaronder Paul van Dongen zijn producten op de markt brengt.

 

"Van jongs af aan heb ik altijd gewerkt, vooral in de techniek en in de weekenden in de horeca. Daarnaast heb ik me jarenlang ingezet als vrijwilliger bij verschillende jeugdorganisaties. Een andere leuke vrijetijdsbesteding was zingen in een Nederlandstalige rockband. Omdat het werken met mensen mij meer voldoening geeft dan werken in de techniek, heb ik in 2001 de overstap gemaakt naar de zorg.

Sinds 2007 geef ik vorm aan mijn eigen (zorg)bedrijf. Door mijn technische- en zorg achtergrond is het voor mij niet meer dan logisch dat ik de zorg combineer met werken in de techniek. Het werken met mensen die extra aandacht nodig hebben en verdienen levert prachtige resultaten op.

 

Binnen de producten die ik ontwerp en het werk dat ik doe is mijn streven om het onzichtbare zichtbaar te maken. Anders verwoord: onze fantasieën en ideeën, tastbaar maken.

We Are

PieF Design

© 2018 by Piet's Fabriek

06-29008299   |   info@pietsfabriek.nl

  • YouTube - Black Circle
  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • Instagram - Black Circle